PRATITE NAS

FacebookInstagramTwitter

Newsletter

Ime:
Email:

Amsterdam

10978549 10206430128177048 3495189007288282844 nAmsterdam je grad koji je karakterističan po svojoj holandskoh arhitekturi, brodićima, kanalima i mostovima. U njemu kao da je vrjeme stalo, i kao da se nalazite u XVII vjeku iz doba zlatne holandske kulture.

Kao i sve evropske prestonice, i Amsterdam je poseban. On je poseban po tome što je skoro svaka građevina u užem centru grada kulturni spomenik i porodična kuća, a istovremeno predstavlja i savremeni izgled grada.

Za Amsterdam možemo reći da je on muzej na otvorenom, obiluje impozantnim građevinama, spomenicima na otvorenom, ali je takođe i jedna moderna evropska prestonica sa užurbanim načinom života. Ovaj grad poseduje sve odlike metropole, i osim istorije, odlikuje ga živost i ritam velikog grada.

Amsterdam će nesumnjivo ispuniti sva vaša očekivanja: od uživanja u prelepim, neobičnim amsterdamskim pejzažima do odličnog šopinga ali i još tako mnogo toga

 

Amsterdam je jedna od umjetničkih prestonica Evrope. Jedan od osnovnih razloga zašto milioni turista posjete Amsterdam u toku godine su zlatna imena holandskih slikara zastupljenih u bogatim kolekcijama amsterdamskih muzeja. Svi su čuli za Rajksmuzej - narodni muzej, muzej Van Goga i Stedelijk muzej - muzej savremene umjetnosti, ali to nije sve! Amsterdam posjeduje više od pedeset muzeja koji svojim bogatim kolekcijama privlače milione posjetilaca svake godine.

U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaci sve što trazite! Od romantičnih pejzaža do proslavljene Crvene zone (Red light district) od holandskog slikarstva do odličnog šopinga. Amsterdam je podjednako grad zabave i grad kulture. Možete uživati u šetnji gradom ili centralnim parkom Vondel ali vas podjednako može zabaviti užurbana gomila turista koji škljockaju foto-aparatima i kojima se bez oklevanja možete pridružiti

Amsterdam je grad tolerancije i različitosti, grad istorije, zabave, grad sa odlično organizovanim prevozom. U Amsterdamu vaša destinacija nikada nije predaleko, naročito ako slijedite onu staru latinsku izreku - dok ste u Rimu ponašate se kao Rimljani - što u konkretnom slučaju znači da Amsterdam obilazite kao pravi Amsterdamci, vozeći bicikl, naravno.

Ono što predstavlja zaštitni znak Amsterdama su svakako njegovi kanali i on je po njima nazvan " Venecija sjevera". Svi koji posjete ovaj grad ostanu začuđeni količinom vode u gradu. Vaš turistički doživljaj Amsterdama će biti potpun tek kada se provozate brodom po njegovim kanalima. Možete odabrati da li želite dnevnu ili noćnu vožnju - svaka je posebna na svoj način. Noću su kanali osvjetljeni te ćete doživjeti malo romantike.

Najpoznatija su četiri kanala u Amsterdamu: Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht i Singe, međutim postoje i manji kanali koji su izuzetno prijatni za vožnju: There, Brouwersgracht, Bloemgracht i Leliegracht