PRATITE NAS

FacebookInstagramTwitter

Newsletter

Ime:
Email:

24h u Becu

Imate samo 24 sata na raspolaganju da obiđete metropolu poput Beča? Evo šta vam preporučujemo..

Dan u Beču možete da počnete vožnjom najvećim ringišpilom na svijetu koji se nalazi pored Panoramskog točka i Kuće strave u bečkom Prateru. Na visini od 117 metara puca fenomenalan pogled na grad.

Kada se ponovo spustite na zemlju krenite u pravcu centra grada, najbolje tramvajem. Pogledom kroz prozor možete dodatno da razgledate Beč. Karta za 24-časovnu vožnju u celokupnoj mreži javnog saobraćaja Bečkih Linija košta 7,60 evra. Pošto Beč nije samo grad muzike, nego i muzeja, siđite na stanici Karlsplac gde se nalazi Bečki muzej. U njemu ćete videti ne samo značajne podatke o istoriji grada od prvog naseljavanja do današnjice, nego i aktuelne izložbe.

 

U bečkim kafeima ćete među gomilom sorta kafa naći neku po vašem ukusu. Ako ste raspoloženi možete usput prelistati razne bečke novine i pritom doživeti deo prave kulture bečkih kafea.

Sa dolaskom sumraka vrijedi posketiti plato ispred Gradske vijećnice gdje se do kraja avgusta održava filmski festival koji nudi ne samo besplatne projekcije opera, baleta, džeza ili popa na ogromnom platnu, nego i kulinarske specijalitete iz različitih zemalja.

Rano ujutro se razgibajte, istrčite stazu u Prateru, takozvana “zelena pluća grada”, dugačku 15 kilometara. Po vrelim danima će vas osvežiti “skok” u Stari Dunav, omiljeni raj za slobodno vrjeme svih Bečlija. Za kraj se smestite udobno u Muzejskoj četvrti gde možete da opustite dušu na jednoj od klupa za sedenje i ležanje koje su Bečlijama prirasle za srce.

Zaokružite svoju posetu skokom do ulice Mariahilfer, nove pešačke zone sa brojnim mogućnostima za kupovinu pre nego što nastavite putovanje